5Plus1 helpt gemeentes en bedrijven maatschappelijk relevante vraagstukken op te lossen. Maar ze hadden zelf ook een vraagstuk: Hoe zetten we wat wij doen duidelijk op onze website en hoe moet dit er uit zien?

We zijn samen met 5Plus1 teruggegaan naar de basis en stelden hen de vraag; Wat doet 5Plus1 eigenlijk? Wat willen je de doelgroep eigenlijk vertellen? Want dat is tenslotte belangrijker dan de vormgeving. Dit leverde het verhaal “Weten wat mensen écht beweegt” op en hiermee konden wij aan de slag volgens een duidelijk stappenplan. De aftrap begon met het maken van een flowchart (een stroomschema van de paginastructuur). Vervolgens bouwden we aan een structuur in de vorm van een wireframe (een ‘bouwtekening’ van de verschillende pagina’s waarin de functionaliteiten zijn beschreven). Op basis van dit wireframe konden we een passend ontwerp maken. In de laatste fase van het proces hebben we de website gebouwd en het CMS gekoppeld.

Mensen in beweging brengen dat is wat 5Plus1 drijft. De combinatie van het verhaal, het gebruik van een herkenbaar kleurenpalet, duidelijke iconografie en filmbeelden hebben wij een website op kunnen leveren waar 5Plus1 trots op is.

5plus1.nl

5plus1 Website 5plus1 Website 5plus1 Website 5plus1 Website