Aquaponics is een milieuvriendelijk, duurzaam systeem om voedsel te verbouwen. Een circulair systeem waar aquacultuur (viskweek) en hydroponics (plantenteelt op water) samenkomen. De kringloop begint bij het voederen van de vissen. De vissen zetten een deel van die voeding om in groei en tegelijkertijd stijgen in het water de afvalstoffen door de uitwerpselen van de vissen. Bacteriën zetten deze stoffen om in de ideale voeding voor planten. Deze voedingsstoffen worden via een pompsysteem naar de planten geleid, waar de wortels opnemen wat ze nodig hebben en direct het water filteren. Daarna gaat het gezuiverde water terug naar de vissen. Aquaponics kan daarmee een bijdrage leveren aan toekomstige voedselproblemen, de reductie van CO² uitstoot en kan het gebruik van kostbaar drinkwater voor irrigatie met 9/10 terugbrengen.

ZIGT Studio is gevraagd door het Wellantcollege om voor de lancering van het internationaal event “Aquaponics Training Centre” een corporate identity te ontwerpen, bestaande uit o.a.; flyer, programmaboekje, verpakking, signing, cheque en badges. Dit event laat u kennismaken met Aquaponics en de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Tevens is de ambitie om dit succesvolle event te organiseren in verschillende Europese landen en zelfs ver daarbuiten.

Wellantcollege Aquaponics Flyer Wellantcollege Aquaponics Programmaboekje Wellantcollege Aquaponics Programmaboekje Wellantcollege AquaponicsProgrammaboekje Wellantcollege Aquaponics Cup Wellantcollege Aquaponics Cheque